TC TECHs unika teknologi möjliggör tillverkning av produkter utan skyddsfilm

TC TECHs unika teknologi möjliggör tillverkning av produkter utan skyddsfilm

Alla dagens tekniker som utgår ifrån extruderad film för tillverkning av s k Light Guide Plate (LGP) kräver att filmen som ska mönstras har ett lager skyddsfilm på båda sidor. Detta för att undvika skador och föroreningar på plastfilmen före processen. Med TC TECHs produktionsmetod för High Precision Light Guide Film (HP LGF) behövs ingen skyddsfilm, vilket innebär lägre kostnader och reducerad miljöpåverkan då avlägsnad skyddsfilm med lim kastas efter borttagning. Med TC TECHs unika teknik repareras eventuella skador i form av repor i samband med appliceringen av mönstret som sker på båda sidor.

filmremovesmallI TC TECHs Roll to Sheet-utrustning (RtS) rengörs plastfilmen före processen, och därmed undviker man att föroreningar påverkar effektiviteten i mönstret. TC TECHs RtS är förberedd för användande av LGF utan skyddsfilm, och klarar även av att avlägsna skyddsfilm.RtS
Roll-to-Sheet – automatisk in- och utmatning av plastfilm till TCP 150. En rulle med filmsubstrat, med eller utan skyddsfilm, placeras i systemet. Eventuell skyddsfilm rullas automatiskt av på båda sidor och substratfilmen avjoniserat och dammsugs/rengörs.

 

 

12 maj 17