LCD fortsatt störst inom bildskärmar

LCD fortsatt störst inom bildskärmar

Den dominerande bildskärmsteknologin på marknaden idag är LCD-skärmar där belysningen sker med LED-lampor och ljuset sprids med LGP (Light Guide Plate). Övervägande andelen av skärmarna beräknas bygga på LCD inom överskådlig framtid. Det finns andra bildskärmsteknologier såsom Quantum dots, som också använder LGP samt OLED som inte använder sig av LGP för att sprida ljuset i bildskärmen. Det pågår en ständig utveckling inom dessa bildskärmsteknologier. I nedanstående jämförelsetabell mellan en High Precision (HP) LCD-skärm och en OLED Flexible framkommer tydligt respektive teknologis styrka. Det är TC TECHs bedömning att med hjälp av High Precision LGP kommer LCD-skärmar kunna fortsätta vara en mycket stor del av den totala marknaden

Jämförelse HP LCD (med LGP) och OLED Flexible
    HP LCD OLED Flexible
Skärmupplösning    Utmärkt < 800 ppi     Bra < 400 ppi
Elförbrukning    Utmärkt     Bra
Tjocklek    Utmärkt     Utmärkt
Skärm ut i kant    Utmärkt     Utmärkt
Böjbar    Utmärkt     Utmärkt
Videokvalitet    Utmärkt     Utmärkt
Kontrast    Utmärkt     Utmärkt
Betraktningsvinkel färgåtergivning    Utmärkt     Bra
Betraktningsvinkel Luminans/ljusstyrka    Bra     Utmärkt
Livslängd    Utmärkt     Dålig
Kostnad    Utmärkt     Ok
Böjbar LGP med en tjocklek 0,125 mm
Böjbar LGP med en tjocklek 0,125 mm
27 juni 17