Bolaget

Rekrytering
Kontakt
Ledning

TC TECH Sweden AB

TC TECH är ett innovativt teknikbolag som har utvecklat ett system för tillverkning av avancerade plastdetaljer. Grunden för verksamheten är en patenterad induktionsteknik som gör det möjligt att mycket snabbt och precist hetta upp och kyla ned material. Inledningsvis har TC TECH valt att fokusera på system för tillverkning av diffusers för mini-LED och s k Light Guide Plates (LGP) till bildskärmar, men tekniken lämpar sig även väl för såväl andra applikationsområden som material. TC TECHs metod är den enda som kan tillverka dessa avancerade optiska filmer till en låg produktionskostnad, och metoden har därmed potential att bli en ny standard inom bildskärmsindustrin.

TC TECH har sitt säte och huvudkontor i Stockholm (Spånga), där även forskning och utveckling bedrivs.

Company
VÅR VISION:

TC TECH innebär ett paradigmskifte för tillverkningen av avancerade polymerprodukter.

Vår teknologi har vad som krävs för att sätta en ny standard inom många olika applikationsområden. Till att börja med fokuserar vi på tillverkningen av s k Light Guide Plates (LGP) och Light Guide Films (LGF), men vi har även tagit fram mycket lovande prover på skal för läsplattor och mobiltelefoner. Andra områden som har jämförbara behov är t ex “lab on chip” inom biotech-industrin, displayer inom bilindustrin och tunnväggiga förpackningar inom förpackningsindustrin. Inom marknaden för solenergi ser vi också en stor framtida marknad för ljusledare och reflektorer. Vår teknologi kan bli standard för framställning av avancerade plastdetaljer.

Made in Sweden

TC TECH är en unik innovation som uppfunnits och utvecklats i Sverige, av några av världens skarpaste hjärnor inom induktionsteknologi.