Home/TC TECH erhåller patentgodkännande i Sverige som utökar skyddet för bolagets teknikplattform

TC TECH erhåller patentgodkännande i Sverige som utökar skyddet för bolagets teknikplattform

TC TECH Sweden AB (publ) har erhållit besked om patentgodkännande i Sverige för bolagets patentansökan med titeln ”Method and arrangement for metal processing”. Godkännandet i Sverige är det första gällande partiell härdning av metaller, vilket innebär en utökning av bolagets grundläggande teknikplattform. Patentet kommer att vara giltigt till och med den 3:e juli 2038.

TC TECHs teknikplattform gör det möjligt att med hjälp av induktion (elektromagnetism) hetta upp, forma och kyla ned plastdetaljer och andra material med hög precision. Det godkända patentet utökar den grundläggande användningen av elektromagnetism i teknikplattformen till att även gälla metall.

– Det här patentgodkännandet ger oss ett skydd för teknikplattformen även inom området härdning av metall, där vi ser en potential för vår teknik. Framför allt inom partiell härdning är intresset stort att effektivt och med precision möjliggöra härdade och mjuka zoner. Inom bilindustrin är området presshärdning i kraftig tillväxt, men dagens tekniker har begränsningar i effektivitet och precision. TC TECHs fokus är fortsatt på utveckling av system för tillverkning av LGP, men på sikt kommer användning av den unika tekniken inom andra områden att vara viktiga för företaget, säger TC TECHs vd Alexander Luiga.

Initialt har TC TECH utvecklat ett produktionssystem för tillverkning av en ny generation ljusreflekterande lager (light guide plate, LGP) som kan minska energiåtgången i kantbelysta LCD-skärmar i betydande omfattning samtidigt som bildkvaliteten förbättras. Kantbelysta LCD-skärmar används idag i merparten av alla mobiltelefoner, läsplattor, bärbara datorer, datorskärmar och TV-apparater som tillverkas. TC TECHs teknikplattform och tillverkningsutrustning har dessutom potential att användas inom ett stort antal ytterligare applikationsområden, varav härdning av metall är ett av dem.

By |juli 5th, 2018|Nyheter|Kommentarer inaktiverade för TC TECH erhåller patentgodkännande i Sverige som utökar skyddet för bolagets teknikplattform

About the Author: