Home/TC TECH erhåller patentgodkännande i Taiwan som stärker skyddet för bolagets teknikplattform

TC TECH erhåller patentgodkännande i Taiwan som stärker skyddet för bolagets teknikplattform

TC TECH Sweden AB (publ) har erhållit besked om patentgodkännande i Taiwan av bolagets patentansökan med titeln ”Device and method for heating a Mould or Tool”. Godkännandet i Taiwan följer tidigare godkännanden i Japan och Kina för samma patentfamilj inom elektromagnetism som förstärker och förlänger det immateriella skyddet för bolagets grundläggande teknikplattform. Patentet kommer att vara giltigt till och med den 13:e juni 2032.

TC TECHs teknikplattform gör det möjligt att med hjälp av induktion (elektromagnetism) hetta upp, forma och kyla ned plastdetaljer och andra material med nanometerprecision. Det godkända patentet skyddar den grundläggande användningen av elektromagnetism i teknikplattformen.

– Det här patentgodkännandet är glädjande då det ger oss ett utökat skydd för vår teknikplattform på en viktig asiatisk marknad. Motsvarande patentansökningar är även inlämnade för ytterligare marknader av betydelse i Asien, Europa och Nordamerika, säger TC TECHs vd Alexander Luiga.

Initialt har TC TECH utvecklat ett produktionssystem för tillverkning av en ny generation ljusreflekterande lager (light guide plate, LGP) som kan minska energiåtgången i kantbelysta LCD-skärmar i betydande omfattning samtidigt som bildkvaliteten förbättras. Kantbelysta LCD-skärmar används idag i merparten av alla mobiltelefoner, läsplattor, bärbara datorer, datorskärmar och TV-apparater som tillverkas. TC TECHs teknikplattform och tillverkningsutrustning har dessutom potential att användas inom ett stort antal ytterligare applikationsområden.

Två produktionssystem för tillverkning av LGP:er har levererats i Taiwan, och de körs nu under krävande industriella förhållanden vilket ger möjlighet till löpande förbättringar av produktionssystemet för optimal prestanda vid volymproduktion.

By |januari 24th, 2018|Nyheter|Kommentarer inaktiverade för TC TECH erhåller patentgodkännande i Taiwan som stärker skyddet för bolagets teknikplattform

About the Author: